Kategorisert | Film | Video

A town called panic – animasjon

A town called panic, eller Kaos i landsbyen som er det norske navnet, er en animasjonsfilm laget av plastelina. Figurene ser ut som de små plastikkdyrene barn lekte med på 70-tallet, når de skulle leke bondegård, cowboy og indianer. Historien handler nettopp om en cowboy og indianer som bor sammen med en hest. Nærmeste nabo er en bondegård med en brautende og høyrøstet bonde som har en bondekone, og hvor dyrene går regelmessig til musikkundervisning på musikkskolen. Når det hele begynner, sitter hesten i sofaen, leser avisen og drikker kaffe sammen med cowboyen og indianeren. Postmannen kommer innom med et bursdagskort til hesten, og her er det første panic oppstår når cowboyen og indianeren oppdager at hesten har bursdag og de har glemt å kjøpe presang! Etter å ha lurt vekk hesten fra huset, finner de ut at de vil lage en utegrill til hesten, men trenger 50 murstein til dette. De bestiller murstein på nettet, men 0-tasten henger seg opp og det blir bestilt 50-millioner murstein og panikk og kaos er et faktum! I denne landsbyen utvikler det seg et panikkfylt og kaotisk drama hvor hovedpersonene bokstavlig talt roter seg lengre og lengre ut på viddene. Dette er hysterisk morsomt, og detaljrikdommen er stor. Passer for både barn og voksne, men lyd er desverre bare på fransk med engelsk tekst. En gang i mellom, blir denne filmen satt opp på filmklubbene og da har du sjansen til å se den med norsk dubbing, hvor blant annet Helge Jordal og Gustav Lorentsen er to av stemmene.

Det tok 3 år bare å lage storybord til denne filmen. De belgiske regissørene Stephane Aubier og Vincent Patar er helt fantastiske til å få all aksjon og bevegelse til å se naturlig og tilfeldig ut, selv om det høres absurd ut med disse typene figurer.

Her kan du reservere og låne DVD’en!

20130909-143556.jpg

Tagget med:

This post was written by:

- who has written 23 posts on MusikBloggNo.

Jeg, Anne Klovning, har vært så heldig å få være praktikant her på Musikk- og filmbiblioteket som bibliotekstudent nå i mai. Jeg har bakgrunn som performance- og videokunstner og hatt egen virksomhet her i området siden 2001, har hatt atelier blant annet ved gamle Sykkelfabrikken i Sandnes og ved Tou Scene. De siste årene har jeg hatt kunstprosjekter på Kinokino og jobbet som kinomaskinist. For å se noen av mine arbeider og utstillinger som performance- og videokunstner frem til år 2006 er du velkommen til å besøke min hjemmeside på www.anneklovning.no Jeg har også alltid hatt en stor filminteresse og bruker mye tid på å se film.

Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl