Kategorisert | Film

Me and you and everyone we know

“Me and you and everyone we know”  er både skrevet og regissert av Miranda July som også er hovedrolleinnehaver i filmen. Hun er kjent som performancekunstner og forfatter og denne filmen som hun debuterte med på Sundancefestivalen i 2005 har vunnet flere priser.

Hennes stil kjennetegnes med nære, «nakne» ofte direkte  følelsemessige skildringer fra hverdagslivet og denne filmen handler om en ensom skoselger  og en eksentrisk performancekunstner som strever med å få et forhold til hverandre. Mirandas kunstneriske allsidighet gir filmen et samtidspreg av det følsomme  mennesket og hun byr mye på seg selv og sin filosofiske verden. Selv sier hun om filmen; When I was going through my first movie, Me and You and Everyone We Know, I was going through a really bad breakup. It was rough on me. But I was in this state where everything was kind of science-fictional. My whole world was upside down. It felt like a murder had taken place. I was alive. And he was alive. But it felt like something had been murdered.

Som performancekunstner har hun også vært co-produsent til et nettsted som heter; “Learning to Love You More”, som var et 7-års prosjekt sammen med filmskaper Harrel Fletcher. Over 8000 mennesker har respondert online på små oppdrag som; «Ta et bilde av foreldrene dine som kysser» eller «Gi et råd til deg selv som da du var ung» eller «Skriv en presseartikkel om en hverdagshendelse». Dette verket er nylig kjøpt inn av «The San Francisco Museum of Modern Art».

Link: http://learningtoloveyoumore.com/reports/57/57.php

Hun har også skrevet en novellesamling som finnes her på biblioteket «Ingen hører til her mer enn du» også prisvinner, nærmere bestemt Ireland’s Cork City-Frank O’Connor award i 2007.

Tagget med: ,

This post was written by:

- who has written 23 posts on MusikBloggNo.

Jeg, Anne Klovning, har vært så heldig å få være praktikant her på Musikk- og filmbiblioteket som bibliotekstudent nå i mai. Jeg har bakgrunn som performance- og videokunstner og hatt egen virksomhet her i området siden 2001, har hatt atelier blant annet ved gamle Sykkelfabrikken i Sandnes og ved Tou Scene. De siste årene har jeg hatt kunstprosjekter på Kinokino og jobbet som kinomaskinist. For å se noen av mine arbeider og utstillinger som performance- og videokunstner frem til år 2006 er du velkommen til å besøke min hjemmeside på www.anneklovning.no Jeg har også alltid hatt en stor filminteresse og bruker mye tid på å se film.

Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl