Kategorisert | Film

Film vs. Fotball VM

En fotballkamp, inkludert pause varer i 1 time 45 minutter, som jo er omtrent det samme som en spillefilm. Tidsrommet om kveldene, som for min del vanligvis brukes til film, er byttet med Fotball-VM. Her er noen tips til dere som er lei av å se på sytete primadonnaer i vuvuzelastøy.

C.R.A.Z.Y (2005) Overraskende bra canadisk franskspråklig oppvekstdrama i tidsspennet sent 60-tallet og utover 80.-tallet. Den androgyne Zac prøver å finne seg sjæl i en vidt forskjellig søskenflokk. Ikke lett med en macho far og en følsom mor . Filmen følger “den utvalgte” Zac i forskjellige alderstrinn. Fabelaktig spilt med solide filmatiske kvaliteter.

9 (2009) Strålende sci-fi animasjonsfilm. Postapokalyptisk historie som foregår etter en krig mellom menneske og maskin. Filmen har en flott balansegang mellom det mørke og det søte (uten å bli klissete), og mellom et avdempet tempo og det actionfylte. Tim Burton har en finger med på produksjonssiden og estetikken er også “burtonsk”. Dette er med andre ord en fryd for øyet. Gå for blu-ray utgaven på biblioteket hvis du har mulighet, men den finnes også som dvd.

Old Joy (2006): En skikkelig indieperle av Kelly Reichardt om gjenforeningen av to gamle bestevenner på campingtur. De to kompisene befinner seg i vidt forskjellige livsituasjoner. Låtskriveren Will Oldham spiller den ugifte, drømmende og lite målrettede Kurt, mens Mark har hus, samboer og venter sitt første barn. Universelt om vennskap og anbefales  dermed til absolutt alle, men midt i blinken for folk i etableringsfasen. En gang bestevenn, alltid bestevenn.

God fornøyelse!

Tagget med:

This post was written by:

- who has written 27 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl