Kategorisert | Musikk | Nyheter | Rock

Frk Fryd anbefaler plater

Frk. Fryd er jentene som skal videreføre Stavangers dominans innen rock. Les hvilke plater den hardtslående rytmeseksjonen i bandet anbefaler!

Frk Fryd har spilt sammen i seks år allerede og er til tross for sin unge alder et meget erfarent liveband med utallige konserter i både inn- og utland. Det siste året har bandet jobbet i studio med sin andre EP “Baandtvang” som ble sluppet i april 2012. Frk. Fryd spiller skittent, hardt og fengende.

Trommeslager Julie Enger Børresen og bassist Embla Heskestad Jagdum var ikke vonde å be da vi spurte dem om å komme med noen plateanbefalinger.

De leverte hver sin topp 5-liste med fyldige kommentarer.

 

Julies topp 5:

Neil Young – “Harvest Moon”

– Jeg liker godt Neil Youngs ”Harvest Moon” fordi den er fengende, og fordi den har fine og enkle gitarriff. Den gjorde meg mer interessert i å spille gitar selv!

 

Katie Melua – “The House”
– Katie Meluas ”The House” er en avslappende plate med vakker vokal, gode melodier og rolige arrangementer. En plate jeg kan sette på om og om igjen. Melodiene inspirerer meg til å skrive selv.

Lars Winnerbäck – “Vatten under broarna”

– ”Vatten under broarna” er en av de eldre platene til svensken Lars Winnerbäck. Tekstene er velskrevne og meningsfulle. Platen toppes med sangen ”Stackars” som handler om hvor synd der er på alle som ikke bryr seg, som bare bryr seg om seg selv, eller rett og slett om alle som man kan kalle ”stakkars” En linje jeg liker godt går: ”Han som hamna först i kön, och blev så nöjd med sin lön, att han glömde sitt jobb” Jeg liker også at han synger på svensk.

Lower Than Atlantis – “World Record”

”World Record”, den nyeste platen til Lower Than Atlantis har både de kule rocka sangene, og de mer rolige balladene som har tøffe rolige partier. Jeg får lyst å skrive mer musikk og spille mer selv når jeg hører denne platen. Låten ”Beech Like The Tree” er en kort, men kraftig låt, med et fengende gjenomgående riff, tøffe trommer og et mektig refreng! De mange koringene på platen er også veldig inspirerende.

 

Sonic Youth – “Daydream nation”

”Daydream Nation” er et av de beste albumene til Sonic Youth, etter min mening. Jeg liker albumet godt fordi det preges av herlig støy, samtidig som det har fine vokallinjer. Det er disharmonisk på en inspirerende måte. Lange partier og helt uventende momenter gjør at det er verdt å høre om og om igjen.

Emblas topp 5:

Foo Fighters – “Wasting Light”

– Foo fighter’s siste album Wasting Light tok meg med storm og gjorde meg interessert i å høre mer av bandet. Jeg liker blandingen av de harde bass- og gitarriffene, oppbyggingene og de melodiøse refrengene.


The Beatles – “1”

Beatles sitt album 1, ble jeg introdusert for da jeg var 6-7 år, og er årsaken til at sansen for rock har blitt sterkere med årene.

The Pixies – “Death to the Pixies”

– “Death to the Pixies” er av det sære og alternative innen rock, noe jeg liker. Sangen ”Where is my mind?” er fengende, tøff og mørk.


Bigbang – “Radio Radio TV Sleep”

– ”Wild bird”, ”Something special” og ”Frontside rock’n roll” får fram skrivelysten i meg. Sangene er fra albumet Radio Radio TV Sleep. Sangene er gitarbaserte med fengende melodi. Jeg har alltid hørt på bandet, og dette albumet spesielt.

Kvelertak – “Kvelertak”

– Kvelertak er det første hardcorebandet jeg begynte å høre på. Jeg elsker blandingen av det harde og melodiøse fra gitarene. Albumet har ingen dødpunkt og girer meg opp til å ville spille selv med Frk. Fryd.

 

 

Følg gjerne Frk. FrydFacebook og Twitter. Den nye EPen deres er for salg i butikkene nå, og vi har den også på Musikkbiblioteket.

Nyt den relativt ferske videoen deres:

This post was written by:

- who has written 8 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl