Kategorisert | Film | Halloween

Halloweenanbefalinger

Trykk på bildene for å reservere

theyThey Live (1988)

Omstreiferen «John Nada» (spilt av den nylig avdøde pro-wrestling legenden «Rowdy» Roddy Piper), kommer over et par solbriller som viser verden slik den virkelig er. Han tar på seg ansvaret med å frigjøre menneskeheten fra innvandrende makter.

Denne kultklassikeren forbindes muligens ikke så veldig med Halloween, men pyttsann.  John Carpenters «They Live» er en fornøyelig action/ sci-fi film, som retter sleivspark mot blant annet 80- tallets kommersialisering av popkultur og politikk.

 

 

 

 

                                  Hhalloweenalloween III: Season of the Witch (1982)

Enkel oppsummering av handlingen: Halloween står for døren, og en maskefabrikant har skumle hensikter.

Dette er uten tvil den originale seriens svarte får, spesielt fordi filmen har lite å gjøre med seriemorderen Michael Myers. Ideen om å gå nye veier ble ikke godt mottatt. Ellers er dette en sci-fi/thriller, ikke en slasher. John Carpenter nøyde seg her med rollen som produsent/komponist.Selv om den regnes for en flopp, så har Halloween III sin egen sjarm. Musikken skaper en uhyggelig atmosfære, samtidig blir det servert en god mengde groteskheter.

 

 

Mumurderrder Party (2007)

En gruppe studenter planlegger å drepe en ensom sjel under en halloweenfest, da forviklinger begynner å skje.

Murder Party er en vittig lavbudsjettsfilm, som nok slår an hos fan av b-skrekkfilmer/komedier. Tas den useriøst, kommer man til å hygge seg.

 

 

 

dogDog Soldiers (2002)

En militærøvelse i den skotske villmarken utvikler seg til en brutal kamp mot overnaturlige krefter.

«Dog Soldiers» ble en vellykket langfilmdebut for regissør Neil Marshall. Denne varulvfilmen kommer med en tilfredsstillende blanding av spenning, gørr og mørk humor.

 

 

phibesThe Abominable Dr. Phibes (1971)

Et brilliant sinn legger ut på en kreativ hevntokt.

 

Dette var en film som jeg koste meg veldig med. Fantasifull og forfriskende, med en alltid fantastisk Vincent Price i hovedrollen. «The Abominable Dr. Phibes» er både vakker, underholdende og makaber.

 

 

 

dead   Dead & Buried(1981)

Turistene som ankommer den lille kystbyen Potter’s Bluff, møter sitt endelikt på grusomt vis. Men, som det gamle spørsmålet sier: Finnes det et liv etter døden?

«Dead & Buried» faller nok i smak hos dem som liker grøssere fra det tidlige 80-tallet, i alle fall av den litt saktegående typen.

Det var kun en av Alien-manusforfatterne ,Ronald Shusett, som  skrev  “Dead & Buried”, ifølge Dan O’Bannon . Han skal ha sagt seg enig i at de kunne bruke navnet hans, for å øke populariteten.Da kun om enkelte forandringer ble gjort. Dette skal visstnok ikke ha skjedd.

 

 

Til slutt, må jeg ta med en film fra den ikoniske regissøren Wes Craven, som døde for ikke så lenge siden. Her kan du reservere Scream,  som er en klassiker innen tenårings-slashere.

This post was written by:

- who has written 16 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl