Kategorisert | Film | Halloween

Martin (1978)

Martin var den  velkjente skrekkfilm- regissøren George A. Romeros femte  film, og  skal selv anse dette som sitt beste verk.

200px-MartinDVDMartin(John Amplas) er tilsynelatende en ung, sjenert og høflig gutt. Men skinnet bedrar, siden han er en av nattens skapninger, nemlig en vampyr (i følge familiens tro).  Uten besittelse av overnaturlige evner og hoggtenner, blir filmens hovedperson  tvunget til å slukke sin tørst på en alternativ måte. Under sin aldrende og dypt  religiøse slektnings (Lincoln Maazel) verge, blir han behandlet som en av de vandøde.  Kan Martins «fordømte sjel» reddes?

«Martin» serverer en blanding mellom psykologisk grøsser/thriller og karakterdrama, der det blir opp til seeren å tenke ut hva som egentlig foregår. Den markerte det første samabeidet mellom Romero og den legendariske effektmakeren Tom Savini. Budsjettet var minimalt, derfor ble de fleste mindre rollene spilt av filmskapernes kjære og kjente. Den utmerkede filmusikken ble laget av Donald Rubinstein. Bandet Goblin (kjent fra mange av Dario Argentos filmer) tok seg av musikken til den italiensk-dubbede versjonen. I 2010 ble det annonsert at en remake var på vei.

 

 

Denne anbefales for dem som liker 70-talls skrekkfilmer der en ubehagelig stemning bygges sakte opp.

Filmen kan reserveres her.

This post was written by:

- who has written 16 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl