Kategorisert | Film | Video

Mary and Max – animasjon

Mary Daisy Dinkle (8 1/2) fra Melbourne i Australia og Max Jerry Horowitz (44) fra New York er pennevenner. Det er lille Mary som begynner å skrive til Max. Hun har tilfeldig plukket ut navnet hans fra en god gammeldags telefonkatalog fra New York. Det er midt på 70-tallet, så da skjønner man at disse kan ligge slengende rundt, samtidig som at det å skrive brev til hverandre ennå kan ha noe for seg. Mary ønsker seg så gjerne en venn, så derfor beskriver hun livet sitt i brevene hun har begynt å sende til Max. Men hun har også et annet formål, nemlig å finne ut hvordan det er å leve i New York i forhold til hvordan hun lever selv. Hun treffer spikeren aldeles på hodet ved bare å sende et brev på måfå ut i verden. For max er en ensom mann, som lever alene med sine forkrøpla kjæledyr. Han har Asperger Syndrom, og ønsker seg også veldig en venn. De to blir fort gode pennevenner og skriver om hvordan de har det, og beskriver den absurde måten de opplever verden på. De går igjennom gleder og tragedier sammen, og regissøren Adam Elliot klarer å balansere det rørende og søte sammen med det groteske, absurde og tragiske. Passer for ungdom og voksne.
Filmen tok 4 år å lage og ble vist i 2009. Den har også flere nominasjoner og vunnet en rekke priser. Den vant Krystall-Bjørn på den internasjonale filmfestivalen i Berlin og vunnet pris på Sundance filmfestivalen. Adam Elliot har også tidligere vunnet Oscar for en annen film kalt Harvie Krumpet i 2003.

Her kan du reservere og låne DVD’en!

20130909-134640.jpg

Tagget med:

This post was written by:

- who has written 23 posts on MusikBloggNo.

Jeg, Anne Klovning, har vært så heldig å få være praktikant her på Musikk- og filmbiblioteket som bibliotekstudent nå i mai. Jeg har bakgrunn som performance- og videokunstner og hatt egen virksomhet her i området siden 2001, har hatt atelier blant annet ved gamle Sykkelfabrikken i Sandnes og ved Tou Scene. De siste årene har jeg hatt kunstprosjekter på Kinokino og jobbet som kinomaskinist. For å se noen av mine arbeider og utstillinger som performance- og videokunstner frem til år 2006 er du velkommen til å besøke min hjemmeside på www.anneklovning.no Jeg har også alltid hatt en stor filminteresse og bruker mye tid på å se film.

Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl