Kategorisert | Film | Science fiction | Video

Moon

Moon er en rørende science fiction film som handler om Sam Bell. Han jobber for firmaet Lunar Industries som samler steiner til utvinning av energi på jorda. Sam er stasjonert på baksiden av månen. Her har han vært helt alene i tre år. Nå har han bare tre uker igjen av oppholdet og han gleder seg til å komme hjem til jorda for å bli gjenforent med kona Tess og den lille datteren Eve. Han prater hele tiden med Gerty, en hjemmekoselig robot som hjelper ham med de huslige tingene og forøvrig styrer alt på romstasjonen som en slags “HAL” fra “2001: En romodysse”. På grunn av denne klare referansen i filmen, som nok ikke er tilfeldig, sniker det seg inn en naturlig skepsis til denne roboten når noen av maskinene utenfor romstasjonen begynner å dysfunksjonalisere og må sjekkes av Sam.

Men denne filmen strekker seg lengre enn bare å gjenta Kubrikcs problemstilling, og gjennom mystikken finner Sam sannheter om sin virkelighet som han må ta på alvor og bestemme seg for om han vil begynne å kjempe en rettferdighetens kamp.

Denne filmen stiller spørsmål om hvordan det er å være menneske og hva et menneske behøver av omsorg, kjærlighet, rettferdighet og håp. Samtidig fremstår den med troverdige, superlekre sci-fi scenografiske interiører som refererer til 80-tallet. Denne filmen er en perle av en sci-fi film og anbefales på det varmeste!

Kilder

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1182345/?ref_=nv_sr_4

Filmweb.no: http://www.filmweb.no/bildeserier/article717290.ece

Her kan du låne og reservere filmen!

20140618-130210.jpg

20140618-130224.jpg

This post was written by:

- who has written 23 posts on MusikBloggNo.

Jeg, Anne Klovning, har vært så heldig å få være praktikant her på Musikk- og filmbiblioteket som bibliotekstudent nå i mai. Jeg har bakgrunn som performance- og videokunstner og hatt egen virksomhet her i området siden 2001, har hatt atelier blant annet ved gamle Sykkelfabrikken i Sandnes og ved Tou Scene. De siste årene har jeg hatt kunstprosjekter på Kinokino og jobbet som kinomaskinist. For å se noen av mine arbeider og utstillinger som performance- og videokunstner frem til år 2006 er du velkommen til å besøke min hjemmeside på www.anneklovning.no Jeg har også alltid hatt en stor filminteresse og bruker mye tid på å se film.

Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl