Kategorisert | Film

Nikita (1990)

«La Femme Nikita «var den fjerde helaftens filmen franskmannen Luc Besson regisserte. Den har blitt en kulthit etter sin utgivelse i 1990.

Etter et apotek-innbrudd  ender i en massakre, får den eneste overlevende av  ungdomsgjengen som utførte det, en antisosial jente ved navn Nikita, sjansen til et nytt liv. Men blir den nye starten noe bedre?

«Nikita» er interessant på flere måter. Dosen av spenning og brutal dødsfall er høy nok til at action-fansen ikke vil bli sittende å surmule. Samtidig får man innblikk i et psykisk spill der samfunnet prøver å forme et svært ustabilt  og rusavhengig menneske til et «normalt individ», for å bruke henne som en brikke i deres spill. Manus og skuespillerprestasjoner er av ypperste klasse.

Filmen som mange har sett på som Luc Bessons mesterverk, «Leon: The Professional», har på noen måter et lignende tema. Den kom ut fire år senere, og artig nok har den “lånt”  visse ting fra “Nikita”

I 1993 bestemte de seg for å gi ut en amerikanisert versjon av «La femme Nikita», ved navn «Point of No Return». Noen år senere kom  det en kanadisk tv-serie basert på den franske filmen.

Du kan reservere filmen her. Den er ikke tekstet på norsk, men finnes engelsk undertekst og dubbing.

 

lafemmenikita

Tagget med: , ,

This post was written by:

- who has written 16 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl