Kategorisert | Film | Halloween

Flere halloweenanbefalinger

Klikk på bildene for å reservere.

dracula(Horror of) Dracula (1958)

Hammer Horrors klassiker fra 1958, som er løst basert på Bram Stokers bok, regnes av mange som den beste vampyrfilmen gjennom tidene. Den satte tonen for selskapets utgivelser de neste tiårene. Her bys det på en god blanding av skrekk, action, erotikk og humor. Dette var rollen som gjorde nå avdøde Christopher Lee til et skrekkfilmikon. Peter Cushing hadde året før blitt kjent for omstridte The Curse of Frankenstein.

 

 

paraParaNorman (2012)

Unggutten Norman Babcock passer ikke helt inn omgivelsene. Han har sansen for makabre filmer- og evnen til å kommunisere med de døde. Ut av det blå legges hjemstedets skjebne  i hans hender. Utfordringen blir ikke mindre av at den ellers «ensomme ulven» må finne hjelp hos andre mennesker, spesielt når noen av dem er hans rake motsetninger.

«ParaNorman» kommer med referanser til flere klassiske skrekkfilmer, også når det gjelder musikken.  Ellers er stop-motion animasjon meget imponerende., og humoren passer for voksne så vel som små.

 

bubbaBubba Ho-Tep(2002)

To menn som påstår at de er ingen ringere enn Elvis og en (umiskjennelig) John F. Kennedy, nærmer seg slutten av livet. En oppfriskning fra den triste tilværelsen på aldershjemmet dukker uventet opp… som muligens kan bli i det hardeste laget for to “seniorer”.

«Bubba Ho-Tep» var regissør Don Coscarelli første film etter «Phantasm»- tetralogien. Den er basert på en kortroman av Joe R. Lansdale , og skal etter sigende være tro mot materiellet.  Sånn… nå over til min mening om filmen.

Det tas til å begynne opp temaer som angår mange, nemlig frykten for å bli glemt og dø ensom, samt tanker om hva man kunne gjort annerledes i livet. Ellers består det av doser med humor, skrekk, varme, spenning og muligens litt western. Filmens tempo er ikke det mest fortløpende, men passer bra om man tenker på hvem hovedpersonene er.

Bruce Campbell blir snart å se på skjermen, som en annen «konge», nemlig Ash J. Williams, i serien «Ash vs. Evil Dead». Når det kommer til Coscarelli, så er han i gang med en ny Phantasm-film. Om man er interessert i å vite det.

ravenThe Raven (1963)

 Magikeren Dr. Erasmus Craven får uventet besøk av en ravn, som bringer med seg overraskende nyheter. Dette fører til at den  ellers  konfliktskye enkemannen tar et drastisk valg.

Fra slutten av 50-tallet til midten av 60-tallet, samarbeidet regissør Roger Corman og manusforfatter Richard Matheson med filmversjoner basert på verker av Edgar Allan Poe. Disse fulgte nødvendigvis ikke historiene så nøye, men var mer som hyllester til forfatteren. Ikoniske Vincent Price hadde hovedrollen i mesteparten av dem.

 

Sjarmerende «The Raven» var nr. 5 i rekken. I tillegg til Price, inkluderte besetningen legendene Boris Karloff og Peter Lorre, samt en  svært ung Jack Nicholson.

Filmens handling er meget enkel, men slikt gjør det kun mer underholdende. Det meste er fantastisk med denne herlige lavbudsjettsfilmen, alt fra den humoristiske dialogen til kostymene og spesialeffektene. Dette er absolutt verdt å sjekke ut for fans av 60-talls grøssere og komedier.

This post was written by:

- who has written 16 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl