Kategorisert | Film

Pina

 

En film til Pina Bausch skutt i 3D av Wim Wenders. Dansefilmen Pina var ment å skulle være en dokumentar/dansefilm av Pinas siste prosjekter. Men hovedpersonen selv døde under innspilling og Wim Wenders gjorde om filmen til en dokumentar om Pina og hennes dansetrupp i stedet.

I dokumentaren, som absolutt også inneholder fantastiske dansescener, møter vi hver enkelt i dansetruppen Tanztheater Wuppertal som hyller og minnes sin eksentriske koreografiske  leder . De presenterer seg selv og sitt første møte med Pina, og forteller om de kunstneriske særegenheter Pina så og fremhevet i dem som dansere. Denne filmen er fantastisk å se i 3D, men nytes også svært godt som den er på video. Full av vakre miljøer med ekspressiv samtidsdans. Pinas temaer bygger ofte på fysiske mellommenneskelige forhold og individets plass i samfunnet i forskjellige miljøer. Denne filmen vant en rekke priser forrige år da den kom ut. Wim Wenders har også vunnet gullpalmen i 1984 for filmen Paris Texas, pris for beste regi i Cannes i 1987 for Der Himmel Uber Berlin, og har også lagd musikkdokumentaren Buena Vista Sosial Club som fikk stor suksess i 1997.

http://www.pina-film.de/en/

Tagget med: , , ,

This post was written by:

- who has written 23 posts on MusikBloggNo.

Jeg, Anne Klovning, har vært så heldig å få være praktikant her på Musikk- og filmbiblioteket som bibliotekstudent nå i mai. Jeg har bakgrunn som performance- og videokunstner og hatt egen virksomhet her i området siden 2001, har hatt atelier blant annet ved gamle Sykkelfabrikken i Sandnes og ved Tou Scene. De siste årene har jeg hatt kunstprosjekter på Kinokino og jobbet som kinomaskinist. For å se noen av mine arbeider og utstillinger som performance- og videokunstner frem til år 2006 er du velkommen til å besøke min hjemmeside på www.anneklovning.no Jeg har også alltid hatt en stor filminteresse og bruker mye tid på å se film.

Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl