Kategorisert | Musikk

Rock ´n´ roll tar död på mig!!!

Det nærmer seg snart ny bob hund-konsert i Stavanger (27. april på Folken).

Jeg hørte bob hund antakelig første gang i Marit Karlsens Roxrevyen på NRK P3 på tirsdager, i 1996, hun spilte dem sikkert tidligere også. Låten jeg først bet meg merke til var “Düsseldorf” fra deres andre album, “Omslag: Martin Kann” (1996). Jeg lurer på om den låta ble B-lista på P3 også.

Hva var det jeg likte? Den fengende melodien, de fine tekstene på en herlig svensk dialekt, noen rockeksplosjoner av noen refreng, og luftige synthlyder som krydret det hele. Jeg var solgt. Kjøpte den nevnte plata og også debutplata.

I 1997 ble de booket til Quartfestivalen og det var noe jeg MÅTTE få med meg, selv om ingen andre ville bli med. Og de skuffet ikke, det var SYKT fett live. Samme sommeren var jeg en tur i Stockholm, og var lykkelig over å finne noen bob hund singler og EPer jeg ikke hadde sett ennå i Norge, deriblant “Istället för musik: Förvirring”.

Tittelsporet er rasende tøft, og EPen inneholder også den evindelige vakre balladen “min trampolin”.

Samme året kom EPen “Et fall och en lösning” hvor tittellåten var en cover (og oversetting) av en Pere Ubu-låt (et legendarisk amerinkansk punk-band jeg på det tidspunkt ikke hadde hørt om), jeg venta lenge på denne husker jeg, og frekventerte i en periode daglige byens platebutikker for å høre om de hadde fått den inn (irriterer meg fortsatt grenseløst at det er umulig å oppdrive viktige plateutgivelser over disk i den byen jeg bor i, internett blir aldri det samme).

Sent i 98 kom deres tredje album ”Jag rear ut min själ, allt skall bort!!!” Da var de omtrent blitt allemannseie og hadde kanskje miste nyhetsverdien i min hjerne, men jeg måtte jo innrømme at albummet var fullt av knallåter. Kanskje borsett fra singelen “Nu är det revolution på gång” som jeg ikke helt fikk taket på.

I 1999 spilte de på en haug med festivaler i Norge og de var fortsatt kule. Jeg datt av lasset i 2001 med Stenåldern kan börja. Den blei liksom ikke så bra som de forrige platene. Men det er glemt nå. (Kanskje gir vi den en sjangs til nå) Forsøkene med rock på engelsk som Bergman Rock bryr vi oss heller ikke så mye om. Nå bare gleder vi oss over at bob hund er tilbake, på plate og på scenen, hurra!

P.S. Covrene til bob hund må nevnes. De herlig smale papircovrene (og de forsvinner ikke i hylla når du har en passelig bob hund-samling, de blir mer synlige) med herlig design og håndskrift av Martin Kann.

P.P.S.  Olav! Vi må kjøpe inn de to første platene pluss EP-samlingen “10 år bakåt och 100 år framåt”! Og den nye!  Krise!

Tagget med: , ,

This post was written by:

- who has written 11 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

8 kommentarer til “Rock ´n´ roll tar död på mig!!!”

 1. Nils says:

  Bob Hund Ruler!

 2. Asgaut says:

  Skulle ønske jeg kunne si at jeg oppdaget Bob Hund FØR 96- 97 og monsterhiten “Et fall och en lösning”, men gjorde nok ikke det…Den sangen er vel muligens den beste coverversjonen noensinne? Har etter hvert lært meg å like resten av det disse galningene holder på med, men siden jeg ikke eier et eneste balladegen i kroppen, kan jeg styre meg for de roligste sangene.

  Så dem første gang live i 1999 – helt utrolig konsert. Det blir bare tøft når Thomas Öberg hevder at bandet begynner på ekstranummer etter en sang. Så dem også på Roskilde i fjor – legendarisk opptreden. Utrolig hvordan til og med deres middelmådigheter blir gigantiske i liveversjon. Mulig jeg må kjenne min besøkelsestid i Folken – med mindre det er utsolgt.

  Tror det er svært få som er klar over at Pere Ubu er originalhaverne til Final Solution. Jeg brukte noen timer for å spore opp deres versjon, og måtte vente fire måneder før plata kom i postkassen fra Amazon. Rare goods! Origialen deres er for øvrig fantastisk den også.

  Stusser forresten på en ting: Pere Ubu et punk band? Mer new wave, prog-aktig løgnasrock? Jaja.

 3. Per Ebbe says:

  Tja, punk i vid forstand iallfall. På sett og vis kan man vel si at bob hund er punk det og. Enig i at “Et fall..” ruler veldig. De har også gjort andre coverlåter. På en singel jeg har liggende er “din hund” med i et konsertopptak (selvsagt Stooges´ I wanna be your dog). Veldig bra.
  Dette blir nok en bob hund-påske. Jeg fant ut at et av mine ankepunkt mot stenåldern er produksjonen. Altfor mye diskant og bassområdet er altfor glatt. Skuff. Men ellers har jeg vært i igjennom den første EPen og det første albumet. VELDIG BRA. På densistnevnte er jo åpningslåta og evighetslåten det skulle vara lätt för mig vært penga alene. Men alt er bra. På tirsdag skal jeg kjøpe den nye plata og billett til folken.

 4. omund says:

  Bob hund er kanon ja. Final Solution er vel egentlig en låt av Rocket from the tombs, bandet som splittet opp etter et år ble de gode men ikke fullt så kanongode Pere Ubu og Dead Boys. På samleren The day the earth met the rocket from the tombs finner man bla. de tre klassiske rockelåtene Ain’t It Fun, Sonic Reducer og Final Solution.

 5. Per Ebbe says:

  Takk for info, Omund! SKal sjekke ut den plata, jeg så at vi har den her på biblå.
  Herlig konsert i går! Kort oppsummert: Hovedsettet var jæklig bra. Første runde ekstra var helt antiklimaks, langsomt og kjedelig, men så gjorde de det godt igjen etterpå.
  Her er settlisten:
  1. Tinnitus i hjärtat
  2. Düsseldorf
  3. Bli aldrig som oss
  4. 15 år bakåt
  5. Världens bästa dåliga
  6. Revolution
  7. Blommor på brinnande
  8. Folkmusik för folk
  9. Ett fall & en lösning
  10. Allt på ett kort

  11. Fantastiskt
  12. Lilla planeten

  13. Idioten
  14. Det skulle vara lätt

  15. Min lön kommer 5 år

  Følgende info om siste låt har jeg fått en annen plass på internett:
  “Min lön kommer 5 år för sent” som er å finne på Nomads-tribute platen de solgte på konserten. Originalen er på engelsk, og er vel strengt tatt ikke en Nomads-låt engang, men de ga den iallefall ut som “5 Years Ahead Of My Time” tidlig på åttitallet og bob hund gjør deres versjon. Ser Chesterfield Kings spiller den på http://www.youtube.com/watch?v=f0fPY1dU9jo og lurer på om det er de som har originalen “.

 6. Asgaut says:

  Takk skal du ha, Omund, her snakker vi nerdekunnskap på ganske høyt nivå. Det betyr også at jeg må lete etter DEN versjonen også, eller muligens ta meg en tur på biblioteket.

  Konserten med Bob Hnud var for øvrig skuffende, må jeg si. De har endret en del (naturlig nok, med nye sanger) på setlista ift Roskilde i sommer, noe som ikke falt i smak hos meg, iallfall. Hovedsettet var jo stabilt som bare, mens ekstradelen bare var kjedelig. Men, det skal sies at jeg hadde ekstremt høye forventninger.

 7. Per Ebbe says:

  Vi har den plata med RFTT og dessuten en singelsamling med Pere ubu som inkluderer Final solution. Nå er begge utlånt til meg, men du kan jo reservere, he he.
  De to første ekstranr var kjipe ja, men tok jo seg opp med idioten og det skulle vara lett!. Min lön var også dritfet.

 8. Asgaut says:

  Pere Ubu fikk jeg i posten for en tid tilbake, mens RFTT er bestilt. Sistnevnte var for øvrig myye lettere å få tak i en singelsamlingen til Ubu, merkelig nok.

Trackbacks/Pingbacks


Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl