Knask eller knep

Knask eller knep

– Det er snart Halloween og jeg gleder meg til å skremme ungene som kommer på døra.
Jeg flytter høytalerene ut i gangen og skrur opp volumet så snart de viser seg. Les mer

Publisert under Halloween, Musikk, RockIngen kommentarer

Flere halloweenanbefalinger

Flere halloweenanbefalinger

Klikk på bildene for å reservere.

Les mer

Publisert under Film, HalloweenIngen kommentarer

Halloweenanbefalinger

Halloweenanbefalinger

Trykk på bildene for å reservere

Les mer

Publisert under Film, HalloweenIngen kommentarer

An_American_Werewolf_in_London_001

An American Werewolf in London (1981)

1981 var et godt år for varulvfilmer, da hele tre klassikere innen sjangeren kom ut. John Landis sin ” An American Werewolf in London” var den som fikk flest lovprisninger, og blir av mange sett på som en av tidenes beste grøssere.

Les mer

Publisert under Film, HalloweenIngen kommentarer

200px-MartinDVD

Martin (1978)

Martin var den  velkjente skrekkfilm- regissøren George A. Romeros femte  film, og  skal selv anse dette som sitt beste verk.

Les mer

Publisert under Film, HalloweenIngen kommentarer

20131027-195312.jpg

The Blair Witch project

Tre filmstudenter Heather Donahue, Michael Williams og Joshua Leonard drar ut i skogen Black Hills Forest i nærheten av den gamle, lille byen Blair ved Maryland. De forfølger en legende om en kvinne fra 1700-tallet ved navn Elly Kedward som skal ha blitt anklaget for hekseri. Det skal ha foregått en rettsak hvor hun visstnok skal ha blitt påvist å være heks og forvist fra byen. De skal ha ført henne dypt inn i skogen, bunnet henne til et tre, torturert henne og forlatt henne med åpne sår for å dø i den bitende kalde vinterkulda. Liket hennes skal visstnok ha forsvunnet og et år ettepå forsvinner det et stort antall barn fra byen som har vært og vandret i skogen. Det sies at Blair heksens spøkelse er kommet tilbake for å hevne seg, og blir beskyldt for å stå bak forsvinningene.

Dette er altså legenden de tre studentene legger ut i den store skogen for å finne rester eller spor etter…..de vet vel ikke helt hva de egentlig er på jakt etter, og tilslutt merker de at de blir iakttatt og jaktet på selv……før de også forsvinner, først en, så de to andre av film-crew’et. Et år senere blir det funnet en masse etterlatt filmmateriale som visstnok er det studentene har dokumentert før de forsvant. The Blair Witch project er dette materialet som er blitt satt sammen til en film.

Grunnen til at nettopp denne grøsseren ble så populær, var blant annet at det et helt år i forkant av filmpremieren ble lagt ut teasere på internett hvor en kunne følge med på studentenes filmopptak. Dette bygget selvfølgelig opp en spenning som endte opp i filmen The Blair Witch project på kino.

Kildehenvisninger:

http://no.wikipedia.org/wiki/The_Blair_Witch_Project

http://www.blairwitch.com/home.html

Her kan du reservere og låne filmen!

20131027-195149.jpg

20131027-195312.jpg

Publisert under Film, Halloween, VideoIngen kommentarer

20131027-191348.jpg

Donnie Darko

Donnie Darko er en nydelig, liten og surrealistisk grøsser hvor hovedpersonen Donnie Darko prøver å løse et mysterium om hvorfor det på soverommet hans landet en fly-turbin, som et rutefly hadde mistet. Hvorfor sender foreldrene hans ham i psykoterapi og hvorfor er han fanget i en tidsboble? Donnie Darko har kraftigere og kraftigere mareritt hver natt og møter en skummel kaninkledd person i drømmene sine som tar kommandoen over ham og får ham til å utføre rampete handlinger i nærmiljøet sitt. Men hvem er denne skumle kanin-personen og klarer han å løse tidsgåten før det er for seint?

Her kan du reservere og låne filmen!

20131027-191348.jpg

Publisert under Film, Halloween, VideoIngen kommentarer

20131027-184617.jpg

Sweeney Todd

Det finnes ingen Halloween uten Tim Burton, og mitt valg falt denne gang på Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street i det viktorianske London. Hovedrollen spilles av Johnny Depp og hans kompanjong Mrs. Lovett av Helena Bonham Carter. Så langt er intet forskjellig fra en rekke av Burtons mest kjente filmer, men denne filmen er en musical, nærmere bestemt i sort-hvitt. Iallefall begynner den så, for senere å skifte gradvis til mer og mer kraftfulle farger etterhvert som historien blir mer og mer blodig!

Sweeney Todd starter egentlig som den unge, uskyldige, men fattige Benjamin Barker. Tross alt er Benjamin lykkelig med sin vakre og elskelige kone og barn. Men lykken blir svindlet fra ham av den mektige og sadistiske Judge Turpin. Benjamin blir slengt i et fangehull langt fra London, og familien hans blir mishandlet av den grusomme Judge Turpin. Denne hendelsen og et altfor lenge opphold i fangehullet har gjort noe med Benjamin Barker, som fyll av hevntanker forvandler seg til Sweeney Todd og starter en dødelig barber-shop tilbake i London. Meget godt lagd med en uventet slutt….

Her kan du reservere og låne filmen!

20131027-184617.jpg

Publisert under Film, Halloween, VideoIngen kommentarer

Heng på

@musikkfilmbibl