Paaske jeg ser deg overalt

Paaske jeg ser deg overalt

Julen er over, det er vår i luften og snart påskeferie. Du tenker sikkert ikke så mye på Jesus lidelse, død og oppstandelse. Det som surrer i hode er god mat, fri fra jobb og all den fete musikken jeg skal få tid til å spille nå som jeg har fri. Les mer

Publisert under Film, Klassisk, Musikk, Påske, RockIngen kommentarer

13th Floor Elevators – Easter Everywhere (1967)

13th Floor Elevators – Easter Everywhere (1967)

the-13th-floor-elevators-easter-everywhere-lpDette er platen for dere som ønsker en påsketur lengre opp og ut enn både Sirdalen og Jotunheimen. Easter Everywhere med 13th Floor Elevators fra 1967 er et psykedelsisk mesterverk fra fem Texanere med Roky Erickson i spissen. Les mer

Publisert under Garagerock, Musikk, Påske, Psykedelisk, UkategorisertIngen kommentarer

zodiac

Påskefilm

Påsketid er krimtid. Problemer med å velge hvilken påskekrim du skal følge på TV?  Her har du noen tips til alternativt skjerminnhold i ferien.

muldvarpen

Muldvarpen (2012) 
En sakte og samtidig dirrende spennende spionthriller basert på John le Carré sin roman. Handlingen utspiller seg under den kalde krigen med deilig 70-talls koloritt og dårlig stemning i den britiske etteretningstjenesten. Agenten George Smiley blir førtidspensjonist etter et fatalt mislykket oppdrag , men blir hentet inn igjen for å finne en potensiell muldvarp i “The Circus”.   Gary Oldman er endelig tilbake i form igjen i  hovedrollen som Smiley. For mer utdypende tolkning av Carré sin bok anbefales BBC-serien “Tinker, Tailor, Soldier, Spy” .

hemmeligheten

Hemmeligheten i deres øyne (2009)
Argentinsk krim som vant Oscar for beste utenlandske film i 2009.  Den pensjonerte Benjamín Espósito begynner å skrive på en bok basert på hendelser  fra en sak som har etset seg fast i minnet hans. Filmen veksler mellom nåtid og tilbakeblikk på 70- tallet (igjen). En 5 minutter “fotballstadion”- scene, gjort i ett opptak, er verdt hele filmen alene. Scenen tok 3 måneder med pre-produksjon, 3 dager å filme og ni måneder i postproduksjon.

 

zodiacZodiac (2007)
David Finchers film basert på den sanne historien om seriemorderen som herjet San Francisco på 70-tallet( nok en gang). Filmen trenger neppe noen stor introduksjon, men da jeg så den for andre gang innså jeg hvilket mesterverk dette er. Fantastisk spilt av trioen Mark Ruffalo, Robert Downey Jr. og Jake Gyllenhaal. Et stykke unna tradisjonell påskekrim, men filmen fortjener å bli sett (igjen og igjen).

 

Foretrekker du mer tradisjonell krim, skandinavisk krim m.m.  har Musikk- og filmbiblioteket et hav av valgmuligheter. Klikk på lenken under for:
Agatha Christie

Mord & Mysterier

Mankells Wallander

Forbrytelsen

Sherlock Holmes

Beck

Rød Snø

Adam Dalgliesh

Arr i sjelen

 

Publisert under Film, PåskeIngen kommentarer

Sort påske i Oslo mk IV

Sort påske i Oslo mk IV

Igen påske, igen Inferno, igen den samme klagesang over at føle sig alt for gammel og udslidt bagefter (fyld bare på selv her, det er samme smøre som de andre indlæg om Inferno, nu bare med endnu et år mere i rygsækken). Les mer

Publisert under Musikk, PåskeIngen kommentarer


Heng på

@musikkfilmbibl