20140618-130224.jpg

Moon

Moon er en rørende science fiction film som handler om Sam Bell. Han jobber for firmaet Lunar Industries som samler steiner til utvinning av energi på jorda. Sam er stasjonert på baksiden av månen. Her har han vært helt alene i tre år. Nå har han bare tre uker igjen av oppholdet og han gleder seg til å komme hjem til jorda for å bli gjenforent med kona Tess og den lille datteren Eve. Han prater hele tiden med Gerty, en hjemmekoselig robot som hjelper ham med de huslige tingene og forøvrig styrer alt på romstasjonen som en slags “HAL” fra “2001: En romodysse”. På grunn av denne klare referansen i filmen, som nok ikke er tilfeldig, sniker det seg inn en naturlig skepsis til denne roboten når noen av maskinene utenfor romstasjonen begynner å dysfunksjonalisere og må sjekkes av Sam.

Men denne filmen strekker seg lengre enn bare å gjenta Kubrikcs problemstilling, og gjennom mystikken finner Sam sannheter om sin virkelighet som han må ta på alvor og bestemme seg for om han vil begynne å kjempe en rettferdighetens kamp.

Denne filmen stiller spørsmål om hvordan det er å være menneske og hva et menneske behøver av omsorg, kjærlighet, rettferdighet og håp. Samtidig fremstår den med troverdige, superlekre sci-fi scenografiske interiører som refererer til 80-tallet. Denne filmen er en perle av en sci-fi film og anbefales på det varmeste!

Kilder

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1182345/?ref_=nv_sr_4

Filmweb.no: http://www.filmweb.no/bildeserier/article717290.ece

Her kan du låne og reservere filmen!

20140618-130210.jpg

20140618-130224.jpg

Publisert under Film, Science fiction, VideoIngen kommentarer

20131027-195312.jpg

The Blair Witch project

Tre filmstudenter Heather Donahue, Michael Williams og Joshua Leonard drar ut i skogen Black Hills Forest i nærheten av den gamle, lille byen Blair ved Maryland. De forfølger en legende om en kvinne fra 1700-tallet ved navn Elly Kedward som skal ha blitt anklaget for hekseri. Det skal ha foregått en rettsak hvor hun visstnok skal ha blitt påvist å være heks og forvist fra byen. De skal ha ført henne dypt inn i skogen, bunnet henne til et tre, torturert henne og forlatt henne med åpne sår for å dø i den bitende kalde vinterkulda. Liket hennes skal visstnok ha forsvunnet og et år ettepå forsvinner det et stort antall barn fra byen som har vært og vandret i skogen. Det sies at Blair heksens spøkelse er kommet tilbake for å hevne seg, og blir beskyldt for å stå bak forsvinningene.

Dette er altså legenden de tre studentene legger ut i den store skogen for å finne rester eller spor etter…..de vet vel ikke helt hva de egentlig er på jakt etter, og tilslutt merker de at de blir iakttatt og jaktet på selv……før de også forsvinner, først en, så de to andre av film-crew’et. Et år senere blir det funnet en masse etterlatt filmmateriale som visstnok er det studentene har dokumentert før de forsvant. The Blair Witch project er dette materialet som er blitt satt sammen til en film.

Grunnen til at nettopp denne grøsseren ble så populær, var blant annet at det et helt år i forkant av filmpremieren ble lagt ut teasere på internett hvor en kunne følge med på studentenes filmopptak. Dette bygget selvfølgelig opp en spenning som endte opp i filmen The Blair Witch project på kino.

Kildehenvisninger:

http://no.wikipedia.org/wiki/The_Blair_Witch_Project

http://www.blairwitch.com/home.html

Her kan du reservere og låne filmen!

20131027-195149.jpg

20131027-195312.jpg

Publisert under Film, Halloween, VideoIngen kommentarer

20131027-191348.jpg

Donnie Darko

Donnie Darko er en nydelig, liten og surrealistisk grøsser hvor hovedpersonen Donnie Darko prøver å løse et mysterium om hvorfor det på soverommet hans landet en fly-turbin, som et rutefly hadde mistet. Hvorfor sender foreldrene hans ham i psykoterapi og hvorfor er han fanget i en tidsboble? Donnie Darko har kraftigere og kraftigere mareritt hver natt og møter en skummel kaninkledd person i drømmene sine som tar kommandoen over ham og får ham til å utføre rampete handlinger i nærmiljøet sitt. Men hvem er denne skumle kanin-personen og klarer han å løse tidsgåten før det er for seint?

Her kan du reservere og låne filmen!

20131027-191348.jpg

Publisert under Film, Halloween, VideoIngen kommentarer

20131027-184617.jpg

Sweeney Todd

Det finnes ingen Halloween uten Tim Burton, og mitt valg falt denne gang på Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street i det viktorianske London. Hovedrollen spilles av Johnny Depp og hans kompanjong Mrs. Lovett av Helena Bonham Carter. Så langt er intet forskjellig fra en rekke av Burtons mest kjente filmer, men denne filmen er en musical, nærmere bestemt i sort-hvitt. Iallefall begynner den så, for senere å skifte gradvis til mer og mer kraftfulle farger etterhvert som historien blir mer og mer blodig!

Sweeney Todd starter egentlig som den unge, uskyldige, men fattige Benjamin Barker. Tross alt er Benjamin lykkelig med sin vakre og elskelige kone og barn. Men lykken blir svindlet fra ham av den mektige og sadistiske Judge Turpin. Benjamin blir slengt i et fangehull langt fra London, og familien hans blir mishandlet av den grusomme Judge Turpin. Denne hendelsen og et altfor lenge opphold i fangehullet har gjort noe med Benjamin Barker, som fyll av hevntanker forvandler seg til Sweeney Todd og starter en dødelig barber-shop tilbake i London. Meget godt lagd med en uventet slutt….

Her kan du reservere og låne filmen!

20131027-184617.jpg

Publisert under Film, Halloween, VideoIngen kommentarer

20131027-180732.jpg

Døden kler henne

Dette er en komedie fra 1992 med Meryl Streep, Bruce Willis, Goldie Hawn og Isabella Rosselini i hovedrollene, og handler om den magiske eliksiren som gjør deg udødelig. Udødelig er stikkordet når to rivalinner, den selvopptatte Madeline Ashton ( Meryl Streep) og den hevngjerrige Helen Sharp (Goldie Hawn), er på desperat jakt etter sin make Dr. Ernest Menville (Bruce Willis). I dette trekantdramaet oppdager de to rivalinnene at nettopp en eliksir som denne kan komme dem hendig i begges håp om å vinne hans gunst. En annen ting det viser seg også etterhvert å være hendig, er at Dr. Ernest er doktor i plastisk kirurgi……Ustyrtelig morsom klassiker med gode gamle kjente skuespillere. God og mørk underholdning!

Kilde: filmweb.no, IMDb.

Her kan du reservere og låne filmen!

20131027-180732.jpg

Publisert under Film, Halloween, VideoIngen kommentarer

20131027-175529.jpg

Army of darkness

Den selvsikre Ash (Bruce Campbell) som jobber på S-Mart supermarked, blir plutselig dradd inn i en merkelig primitiv verden hvor han ikke kommer seg vekk fra. Fortvilet og irritert må han leve opp til sitt rykte som helt, bekjempe sin egen dobbeltgjenger samt en gjeng med levende knokler, holde ut med den skjønne prinsessen som har blitt forelsket i ham som helt og som begynner å bli en smule plagsomt innpåsliten. Utover dette prøver han å finne en måte å komme seg hjem på og bort fra den bisarre verden han er fanget i.

Denne kult-filmen er oppfølgeren til de to skrekkfilmene The evil dead og Evil dead 2. Army of darkness ble desverre en skuffelse på kino for dem som hadde sett forgjengerne og hadde forventninger i den retning, for dette er mer en mørk komedie enn en skrekkfilm. Den har allikevel klart å bli en kultfilm i ettertid og replikker fra filmen siteres stadig, som; Ash: “Hail to the king, baby!” og Ash: “Alright you Primitive Screwheads, listen up!……” Få også med deg begge de alternative sluttene på filmen.
Kilde: Wikipedia

Reserver og lån DVD’en her!

20131027-175529.jpg

Publisert under Film, Halloween, VideoIngen kommentarer

20131007-145513.jpg

Kikis budservice

Kikis budservice handler om en liten heks, som etter tradisjonen skal finne seg et nytt sted å bo og etablere en virksomhet etter fylte 13 år. Mor og far ønsker henne lykke til ide hun veldig spent tar med seg den snakkende katten sin og flyr avgårde på sopelime ut på eventyr. Hun finner den nye byen sin, men ettersom utfordringene tårner seg opp er hun ikke helt forberedt på at selve magien hennes også kan forsvinne. Denne sjarmerende lille filmen er aldersgrensemessig tillatt for alle, og er en av det japanske filmselskapet Studio Ghiblis filmer.

Her kan du reservere og låne filmen!

20131007-145513.jpg

Publisert under Film, VideoIngen kommentarer

20131007-141425.jpg

The Goonies

Den prisvinnende eventyrfilmen for barn og ungdom The Goonies, er blitt en retro-klassiker fra 80-tallet som nok noen foreldre også kan få et gledelig gjensyn med. Goonies er navnet på en gjeng jenter og gutter som snubler over et gammelt og mystisk skattekart på loftet til to av gjengmedlemmene. Det mystiske kartet viser seg å være et sjørøverkart og skal visstnok vise veien til den legendariske sjørøveren One Eyed Willys bortgjemte skatt! Men veien dithen er farlig utfordrende, fryktinngytende krevende, men ikke minst spennede for ungdommene som helt uten lov legger i vei på skattejakt. Her er det nok av sjørøverskatter, skjeletter, morderiske banditter og masse humor. Steven Spielberg er produsent og han som har regissert filmen heter Richard Donner. Denne duoen har også regissert og produsert blant annet Gremlins, som er en annen Halloween-klassiker. Kilder: IMDb, Wikipedia, VG-debatt.

Her kan du resevrere og låne filmen hos oss!

20131007-141425.jpg

Publisert under Film, VideoIngen kommentarer

Heng på

@musikkfilmbibl