Kategorisert | Film | Halloween | Video

The Blair Witch project

Tre filmstudenter Heather Donahue, Michael Williams og Joshua Leonard drar ut i skogen Black Hills Forest i nærheten av den gamle, lille byen Blair ved Maryland. De forfølger en legende om en kvinne fra 1700-tallet ved navn Elly Kedward som skal ha blitt anklaget for hekseri. Det skal ha foregått en rettsak hvor hun visstnok skal ha blitt påvist å være heks og forvist fra byen. De skal ha ført henne dypt inn i skogen, bunnet henne til et tre, torturert henne og forlatt henne med åpne sår for å dø i den bitende kalde vinterkulda. Liket hennes skal visstnok ha forsvunnet og et år ettepå forsvinner det et stort antall barn fra byen som har vært og vandret i skogen. Det sies at Blair heksens spøkelse er kommet tilbake for å hevne seg, og blir beskyldt for å stå bak forsvinningene.

Dette er altså legenden de tre studentene legger ut i den store skogen for å finne rester eller spor etter…..de vet vel ikke helt hva de egentlig er på jakt etter, og tilslutt merker de at de blir iakttatt og jaktet på selv……før de også forsvinner, først en, så de to andre av film-crew’et. Et år senere blir det funnet en masse etterlatt filmmateriale som visstnok er det studentene har dokumentert før de forsvant. The Blair Witch project er dette materialet som er blitt satt sammen til en film.

Grunnen til at nettopp denne grøsseren ble så populær, var blant annet at det et helt år i forkant av filmpremieren ble lagt ut teasere på internett hvor en kunne følge med på studentenes filmopptak. Dette bygget selvfølgelig opp en spenning som endte opp i filmen The Blair Witch project på kino.

Kildehenvisninger:

http://no.wikipedia.org/wiki/The_Blair_Witch_Project

http://www.blairwitch.com/home.html

Her kan du reservere og låne filmen!

20131027-195149.jpg

20131027-195312.jpg

Tagget med: ,

This post was written by:

- who has written 23 posts on MusikBloggNo.

Jeg, Anne Klovning, har vært så heldig å få være praktikant her på Musikk- og filmbiblioteket som bibliotekstudent nå i mai. Jeg har bakgrunn som performance- og videokunstner og hatt egen virksomhet her i området siden 2001, har hatt atelier blant annet ved gamle Sykkelfabrikken i Sandnes og ved Tou Scene. De siste årene har jeg hatt kunstprosjekter på Kinokino og jobbet som kinomaskinist. For å se noen av mine arbeider og utstillinger som performance- og videokunstner frem til år 2006 er du velkommen til å besøke min hjemmeside på www.anneklovning.no Jeg har også alltid hatt en stor filminteresse og bruker mye tid på å se film.

Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl