Kategorisert | Musikk

The Chairs – Gary´s philosophy på CD?!

Høsten 1996 bodde jeg i Oslo og prøvde å studere på Blindern. Litt tilfeldig havnet jeg en kveld på en konsert på en luguber plass på Grünerløkka. Bandet het the Chairs og var tydeligvis fra Stavanger.

Trommisen (Janka) hadde jeg også så vidt sett i platebutikken i Pedersgaten. Han var en tynn liten fyr – men spilte knallhardt. Ellers besto bandet av en tøffas på gitar og sang (Vidar) og en kraftig fyr med englekorestemme på bass (Gary).
Jeg falt umiddelbart for musikken – herlige popmelodier – men med gode doser fuzz og futt.

Etter jul var min karriere på Blindern over og jeg hadde flytta hjem til Stavanger. Jeg traff igjen the Chairs på Cementen, – nå hadde de trykket opp sin debutplate på eget selskap (Majones Records) , Gul med sort skrift og et hardt kontrastbilde. Den hadde fått det klingende navnet ”Gary´s Philosophy” og det var fordi Gary som hadde betalt for trykkinga av platen. Jeg kjøpte mitt eks. på Kippers i Pedersgaten og sjutommeren Christopher Bell fulgte også med.

”Gary´s Philosophy” ble fort utropt til en av mine favoritter, og det er den fortsatt. Jeg har i alle år ventet på at plateindustiern skulle kaste seg over den og gi ut en CD-versjon – gjerne med singlene som bonusspor – men av en eller annen grunn har ikke dette skjedd ennå (Kippers, CCAP, hva tenker dere med? ) Tragisk – det er virkelig en rockegodbit fra oljehovedstaden. Fuzzgitarpop – strålende melodier, tøft utført med skikkelig rockelyd.

Så en liten digresjon: Nå skal Musikkbiblioteket i samarbeid med Nasjonalbiblioteket få digitalisert all musikk fra Rogaland som ennå ikke er utgitt på CD. Det er ennå ikke helt bestemt fordan det skal presenteres – men på en eller annen måte skal dette gjøres tilgjengelig for bibliotekets lånere.

Mens vi venter – har vi på Musikkbiblioteket tjuvstarta litt. Vi har selv kopiert Garys philosophy-LPen over til CD og du kan låne den her hos oss! (Jeg skal bare levere den inn først, men du kan reservere! 😉 Anbefales på det varmeste!

This post was written by:

- who has written 11 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

Én kommentar til “The Chairs – Gary´s philosophy på CD?!”

  1. Kenneth says:

    Bra skive! Fant min kopi av både den og Christopher Bell syvtommeren på Tiger i Oslo for ikke så altfor lenge siden, etter å ha hatt de på ønskelista i flere år..

Trackbacks/Pingbacks


Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl