Kategorisert | Film

The Cremaster Cycle

Matthew Barney, gift med Bjørk, er amerikansk samtids billedkunstner med skulpturell bakgrunn og har laget The Cremaster Cycle som jeg hadde gleden av å se at biblioteket hadde kjøpt inn. Her kan du låne en DVD med alle de 5 filmene som er blitt utstillt på Guggenheim museene over hele verden og også her i Norge på Astrup Fearnley Museet i Oslo i 2003. Cinamateket hadde også en visning av disse i rekkefølge da utstillingen i Oslo fant sted.

Tittelen indikerer navnet på den muskelen som får penis til å reise seg, og kunstneren selv forteller at det finns en rød tråd gjennom alle de 5 filmene som er en slags bevegelse opp og ned. Dette er filmatisert performance- og skulpturell billedkunst på sitt beste. I 2007 laget han også Drawing Restraint 9 sammen med sin kone Bjørk som har laget filmmusikken til denne filmen. Begge kunstnerne spiller hovedrollene og gjennomgår et slags bryllupsrituale i form av en meget kunstnerisk omstendelig te-seremoni  utpå havet om bord i en hvalfangstskute.

Se klipp fra Drawing Restraint 9:

http://www.youtube.com/watch?v=QI-daICSnTE

Tagget med:

This post was written by:

- who has written 23 posts on MusikBloggNo.

Jeg, Anne Klovning, har vært så heldig å få være praktikant her på Musikk- og filmbiblioteket som bibliotekstudent nå i mai. Jeg har bakgrunn som performance- og videokunstner og hatt egen virksomhet her i området siden 2001, har hatt atelier blant annet ved gamle Sykkelfabrikken i Sandnes og ved Tou Scene. De siste årene har jeg hatt kunstprosjekter på Kinokino og jobbet som kinomaskinist. For å se noen av mine arbeider og utstillinger som performance- og videokunstner frem til år 2006 er du velkommen til å besøke min hjemmeside på www.anneklovning.no Jeg har også alltid hatt en stor filminteresse og bruker mye tid på å se film.

Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl