Kategorisert | Musikk

Travle Kvelertak

Det ser ut til å flaske seg for den Stavanger-baserte sekstetten Kvelertak.

Ikke bare vant bandet årets Zoom i Stavanger, og ble dermed blant de heldige som fikk vist seg frem (og imponert) på by:Larm i Oslo forrige helg; i skrivende stund er de også “Ukas Urørt” på NRK P3, med låten Blodtørst (tidligere kjent som “Gløggfucked”, dog med annen tekst).

På låta, som er bandets første studioinnspilling, spilt inn i Caliban Studios i Oslo, har bandet fått med seg Ivar Nikolaisen fra Silver på vokal. Den beinharde kraftsekstettens original-line up består til daglig av de tre (!) gitaristene Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland og Anders Mosnes, Erlend Hjelvik på vokal, bassist Marvin Nygaard og Kjetil Gjermundrød på trommer og lokk.

– Satser på album
I torsdagens Urørt-sending på NRK P3 kunne dessuten bandet fortelle at studioinnspillinga av Blodtørst ga blod på tann, og at Kvelertak muligens allerede går svangre med et album.

– Planen var opprinnelig en EP, men det ser ut til at vi hopper over det formatet og går rett på fullengderen, avslørte Bjarte og Erlend til Urørt-general Amund Grepperud på by:Larm i Oslo.

Ikke no’ bås
Kvelertaks musikk lar seg vanskelig beskrive med få ord (bandet selv har forsøkt med “Necro’n’roll – et koldtbord av riff (og hvertfall ikkje post-hardcore!)” på sin MySpace-side), da sekstetten låner ganske vilt og uhemmet fra mangt og mye. Uansett: Denne norspråklige lapskausen låter brutalt fett, om jeg så får si.

Sjekk ut Kvelertak på Urørt og MySpace, og last Blodtørst fra førstnevnte – eller kanskje aller helst: Se dem i levende live. Fredag 3. april kan de oppleves på Checkpoint Charlie, da bandet legger ut på en liten miniturné sammen med Silver i april. Før den tid reiser bandet opp og ned østlandsområdet sammen med Skambankt.

Forhåpentlig kommer det også ganske snart en utgivelse fra denne feiende fete konstellasjonen om ikke så altfor skrekkelig lenge. Musikk- og filmbiblioteket har plass i hyllene.

This post was written by:

- who has written 17 posts on MusikBloggNo.


Contact the author

Legg igjen en kommentar på artikkelen

Heng på

@musikkfilmbibl